Sulje

Blanco de Tempranillo

Espanjalainen tuottaja Pago del Vicario on valmistanut valkoviiniä punaviinirypäleestä tuodakseen esiin Espanjan suosituimman rypäleen ”sydämen”, eli hedelmälihasta puristetun mehun olemuksen ilman värjäävää kuorikontaktia. Rypäleet on poimittu varhain raikkaan hapokkuuden korostamiseksi, ja vain ensin rypäleistä valuva kirkas mehu on käytetty viiniksi. Viiniä on sekoitettu käymisen jälkeen kahden kuukauden ajan sakkansa päällä bâtonnage-menetelmällä aromikkuuden ja suutuntuman lisäämiseksi.

Vaalea sitruunankeltainen viini tuoksuu muhevan hedelmäiselle: siitä löytyy mm. greippiä, keltaista omenaa, nuorta heinää ja ananasta. Suussa kuiva ja raikkaan hapokas viini toistaa tuoksun aromit, jotka bâtonnage-menetelmä on tehnyt miltei pureksittavan muhkeiksi. Täyteläinen suutuntuma yhdistettynä nuorekkuuteen ja raikkauteen tekee viinistä loistavan kumppanin täyteläisillekin kala- ja kanaruoille, kerma- ja voikastikkeille!

Maahantuoja: Red Bev
Maa: Espanja
Tuottaja: Pago del Vicario
Alkoholipitoisuus: 13,5%
Korkki: Luonnonkorkki
Alkohinta: 13.63
Alkon tuotenumero: 596777
Valikoima: alkovalikoima, ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Pago del Vicario on vuona 2000 perustettu 130 hehtaarin viinitila joka sijaitsee n. 200km Madridin eteläpuolella. Uusimia tekniikoita ja perinteitä vaalien viinintekijä Susana López Mendiondo tuottaa upeita viinejä Tempranillo rypäle päätuotteenaan.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »