Rhonen Tain l’Hermitagessa viininviljelijäperheeseen vuonna 1799 syntynyt Jean Marie Calvet oli vasta 19-vuotias, kun hän päätti alkaa valmistaa viiniä omalla nimellään. Nykyään Calvet tuottaa viiniä useilla klassisilla apellaatioilla Alsacesta Etelä-Ranskaan ja Burgundista Loireen.
Anjoun viinialue sijaitsee Loire-joen keskijuoksulla Angersin ja Saumurin kaupunkien välimaastossa. Cabernet Francista (60%), Grolleausta (20%) ja Gamaysta (20%) valmistettu viini on kepeä ja raikas, mutta lempeä maltillisen jäännössokerinsa ansiosta. Tyypilliseen Anjoun tyyliin mansikkainen, vadelmainen, hieman persikkainen ja minttuinenkin roseeviini on ilahduttava kesäinen kumppani nautittavaksi sellaisenaan, mutta se sopii mainiosti esimerkiksi grillikasviksille ja mausteisille(kin) äyriäisille ja kanalle. Aasialainen fried rice – voilà!
Loire, AC Rose d'Anjou
Hennon roosanpunainen
Erittäin ilmeikäs punaisilla hedelmillä ja mintun vivahteilla
Pyöreä ja raikas
Tämä viini on ihanteellinen kumppani kaikille ulkona nautittaville kesäisille aterioille