Calvet d'Anjou Rosé

Rhonen Tain l’Hermitagessa viininviljelijäperheeseen vuonna 1799 syntynyt Jean Marie Calvet oli vasta 19-vuotias, kun hän päätti alkaa valmistaa viiniä omalla nimellään. Nykyään Calvet tuottaa viiniä useilla klassisilla apellaatioilla Alsacesta Etelä-Ranskaan ja Burgundista Loireen. 

Anjoun viinialue sijaitsee Loire-joen keskijuoksulla Angersin ja Saumurin kaupunkien välimaastossa. Cabernet Francista (60%), Grolleausta (20%) ja Gamaysta (20%) valmistettu viini on kepeä ja raikas, mutta lempeä maltillisen jäännössokerinsa ansiosta. Tyypilliseen Anjoun tyyliin mansikkainen, vadelmainen, hieman persikkainen ja minttuinenkin roseeviini on ilahduttava kesäinen kumppani nautittavaksi sellaisenaan, mutta se sopii mainiosti esimerkiksi grillikasviksille ja mausteisille(kin) äyriäisille ja kanalle. Aasialainen fried rice – voilà!

 

 

Kasvuympäristö

Loire, AC Rose d'Anjou

Väri

Hennon roosanpunainen

Tuoksu

Erittäin ilmeikäs punaisilla hedelmillä ja mintun vivahteilla

Maku

Pyöreä ja raikas

Ruokasuositus

Tämä viini on ihanteellinen kumppani kaikille ulkona nautittaville kesäisille aterioille

Makea
Seurustelu
Maa
Ranska
Alue
Loire
Tuottaja
J. Calvet
Appellaatio
AC Rosé d'Anjou
Rypälelajike
60% Cabernet Francista, 20% Grolleausta ja 20% Gamaysta
Alkoholipitoisuus
11,00 %
Sokeripitoisuus
14,00 g/l
Happopitoisuus
6,30 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Calvet d'Anjou Rosé
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »