Sulje

Churchill LBV 2005

John Graham perusti vaimonsa sukunimeä kantavan portviinitalon vuonna 1981, toiveenaan jatkaa sukunsa pitkää perinnettä mutta samalla luoda jotain omaa ja persoonallista. Viinit valmistetaan mahdollisimman pitkälle luonnollisin menetelmin ja mahdollisimman pienellä brandin lisäyksellä.

Keskisyvän, reunoiltaan tiileen taittavan tumman rubiininpunaisen viinin tuoksu on runsas: sen tiivis hedelmä on edelleen varsin nuorekasta, mutta kuivatut hedelmät (kuten luumu ja mustikka), kahvi, toffee, yrtit sekä mausteet ovat aloittaneet hitaasti yltyvän tanssinsa. Suussa viini on makea, mutta rapsakat hapot ja varsin tuntuvat tanniinit ryhdistävät tiiviin kokonaisuuden nopeasti kuin sotilaan tervehdys. Konsentroitunut makumaailma vastaa tuoksun aromeja, ja pitkä jälkimaku lupaa upeaa ja pitkää ikää hienolle viinille!  

Viinin valmistus: Late Bottled Vintage Port on nauttinut tynnyrikypsytyksestä 4 vuotta ennen pullotustaan.

Väri: Tummanpunainen

Tuoksu: Kevyen pihkainen, häivähdys minttua ja valkopippuria

Maku: Makea, tumman kirsikkahilloinen, villivadelmainen, boysenmarjainen, kevyen mustapippurinen ja tummasuklainen sekä tasapainoinen ja lämmin

Ruokasuositus: Voimakkaat juustot, suklaaherkut ja makeat jälkiruoat

Käyttövinkki:  Suositellaan dekantoitavaksi avattaessa, mielellään 2 tuntia ennen nauttimista. Avattu pullo säilyy 10 päivän ajan viileässä, etenkin jos se suljetaan vakuumikorkilla.

Maahantuoja: Red Bev
Maa: Portugali
Tuottaja: Churchill Graham
Alkoholipitoisuus: 20%
Sokeripitoisuus: 120.0 g/l
Pullokoko: 0,75
Alkon tuotenumero: 379237

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »