Sulje

Clos La Rose

Carlesien perheen omistaman Clos la Rosen viinitarhan nimi viittaa köynnösrivien päihin istutettuihin, varhain keväällä kukkiviin ruusuihin, joiden avulla kirvan tai muiden kasvituholaisten ilmestymistä viineihin voidaan ennakoida.

Täyteläisen tumman rubiininpunaisen viinin värireuna taittaa hieman tiilen suuntaan, ja runsas tuoksu vahvistaa viinin saaneen jo tovin ikääntyä: marjainen tiiviys muistuttaa suorastaan mustetta, ja mustaherukan sekä luumun seasta löytyy niin kuivattua mustikkaa, ylikypsää luumua, punaista paprikaa ja keitettyjä vihanneksia kuin lakritsia, kahvia, nahkaa ja laventeliakin. Suussa kuivan ja täyteläisen viinin tiivistä marjaisuutta tasapainottavat runsaat hapot ja tuntuvat kypsät tanniinit, ja jälkimaku viipyilee pitkään esitellen aromiensa kirjoa. Laadukas bordeauxviini on ikääntynyt tyylillä ja kruunaa laatupihvin tai paistin erityisesti, kun lisukkeena tarjotaan sieniä, yrttejä tai vihreitä höyrytettyjä kasviksi

Viinin valmistus: Grand Cru -viini on sekoitus Merlot’a (85%) ja Cabernet Sauvignonia (15%), jotka ovat käyttämisen jälkeen saaneet ikääntyä 12 kuukauden ajan pääosin vanhoissa, mutta osittain myös uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Maku: Täyteläinen, tanniininen, mustaherukkainen, boysenmarjainen, nahkainen, kevyen mustapippurinen, tamminen

Ruokasuositus: Liharuoat ja kypsät juustot

Maahantuoja: Red Bev
Maa: Ranska
Tuotantoalue: Bordeaux
Tuottaja: Maison Carles
Alkoholipitoisuus: 15%
Happopitoisuus: 5.5 g/l
Pullokoko: 0,75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 435257

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »