Sulje

Dal Cero Klanis

Syvä purppuranpunainen viini tuoksuu mehevästi kypsille hedelmille ja marjoille kuten luumulle, karhunvatukoille, mustaherukoille ja mustikoille, ja tummaa tuoksua täydentävät suklaa, hasselpähkinä sekä ripaus vaniljaa. Suussa kuivan viinin muhkeaa hedelmää tasapainottavat ryhdikkäät hapot ja tuntuvat kypsät tanniinit. Erinomainen ruokaviini täydentää laadukkaat grillatut ja paahdetut pihvit, riistan ja kovat juustot pimeänä talvi-iltana.

Viinin valmistus: Klanis-nimisen viinitarhan Syrah-rypäleet poimitaan käsin, ja vain parhaat tertut valitaan Klanis-nimeä kantavaan viiniin. Viinimössä rypäleiden valikoiva tarkistus tapahtuu vielä kahdesti: sekä ennen rankojen poistoa että sen jälkeen. Hellästi murskatut rypäleet siirretään käymään lämpökontrolloiduissa terästankeissa, minkä jälkeen viinin annetaan edelleen maseroitua kuoriaineksensa kanssa. Malolaktisen käymisen jälkeen viiniä kypsytetään osin suurissa, osin pienemmissä tammitynnyreissä 16 kuukauden ajan, ja pullotuksen jälkeen vielä 8-10 kuukautta ennen myyntiin laskua.

Kasvuympäristö: Toscanan sisämaassa, lähellä Trasimenon järveä ja Umbrian rajaa sijaitsee pieni ja verrattain nuori viinialue, Cortona DOC. Hurmaavan kukkulakaupungin laidalla sijaitsevien viinitarhojen ylpeys on Syrah-rypälelajike, joka menestyy erinomaisesti paikallisissa olosuhteissa. Alueen viinit ovat kovassa nosteessa ja (vielä) varsin hyvässä hinta-laatusuhteessa verrattuna maailmankuuluihin naapureihinsa Montepulcianoon ja Montalcinoon!

Tuoksu: Tumman kirsikkainen, mustaherukkainen ja boysenmarjainen. Tummasuklainen, hennon kanelinen, kevyen yrttinen, pippurinen ja tamminen

Maku: Täyteläinen ja tanniininen, maku toistaa tuoksun aromit

Makuprofiili: Roteva & voimakas

Ruokasuositus: Liharuoat

Maahantuoja: Red Bev
Maa: Italia
Tuottaja: Dal Cero
Alkoholipitoisuus: 14%
Sokeripitoisuus: 1.0g/l
Happopitoisuus: 5.8g/l
Korkki: Luonnonkorkki

Tuottajan tiedot

Yli kolmen sukupolven ajan Dal Ceron perhe on valmistanut hienoja Italialaisia viinejä. Nykyään Dal Ceron perheellä on kolme viinitilaa kaksi Pohjois-Italiassa Soavessa ja Veneton alueella sekä viinitila Toscanan Cortona alueella. Todellinen perheyritys jossa jokaisella perheenjäsenellä on oma vastuualueensa.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »