Sulje

Engel Cremant d´Alsace Chardonnay Brut

Keskisyvän sitruunankeltainen, tuoksultaan runsas ja kypsän hedelmäinen.  Siitä voi aistia mm. keltaista omenaa, persikkaa, greippiä, briossia ja alkavaa pähkinäisyyttä. Suussa kuiva ja runsaan hapokas, mousseltaan suuntäyttävä mutta pehmeä kokonaisuus täydentää aromien kirjoaan keltaisella luumulla ja makeilla mausteilla. Jälkimaku tuntuu pitkänä ja eloisana sitrushedelmien, kypsien makeiden hedelmien ja miedon paahteisten aromien tanssina. Erinomainen sellaisenaan, mutta upea pari myös ruoille.

Viinilehden valitsema vuoden kuohuviini 2018!

Viinin valmistus: Normaalisti Alcasessa poimitaan cremantiin päätyvät rypäleet jo 11%:n alkoholipotentiaalissa, Engelin chardonnayt poimitaan vasta 12,5%:ssa. Viini käytetään 11-prosenttiseksi, ja kun se keväällä pullotetaan, rypäleiden omat jäännössokerit saavat aikaan kuplakäymisen luoden viiniin kermaisen moussen. 

Kasvuympäristö: Rypäleet on poimittu optimaalisessa kypsyydessä kalkkia ja graniittia sisältäviltä hiekkaisen savisilta tarhoilta, jotka valmistavat runsaan hapokkaita rypäleitä.

Väri: Sitruunankeltainen

Tuoksu: Keltaista omenaa, persikkaa, greippiä, briossia ja alkavaa pähkinäisyyttä

Maku: Suussa kuiva ja runsaan hapokas, keltaluumuinen ja makeasti mausteinen

Makuprofiili: Vivahteikas ja ryhdikäs

Ruokasuositus: Grillatut ja paistetut kalat, juustokuorrutteiset kasvispiirakat ja runsaat kala- tai kanasalaatit

Maahantuoja: Red Bev
Maa: Ranska
Tuotantoalue: Alsace
Tuottaja: Fernand Engel
Alkoholipitoisuus: 12.5%
Sokeripitoisuus: 9
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkohinta: 17.98
Alkon tuotenumero: 580417
Rypäleet: Chardonnay
PalPa: Palpa
Valikoima: alkovalikoima, ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Fernand Engelin perhetila sijaitsee Alsacen sydämessä Rorschwihrin kylässä. Vuonna 2001 luomutuotantoon siirtynyt tila panostaa korkeaan laatuun ja omaan rypäletuotantoon. Domaine Fernand Engel omistaa yhteensä 63 hehtaaria viljelymaata seitsemän kylän alueella (Bergheim, Rorschwihr, Rodern, Saint Hippolyte, Orschwiller, Kintzheim, Châtenois). Viljelymaan laajuuden ansiosta eri rypälelajikkeille parhaiten sopivia maaperiä ja terroireja on useita. Domaine Fernand Engel panostaa jatkuvaan tuotekehitykseen tuottaakseen Alsacen parhaimpia viinejä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »