Domaine Fernand Engel on Alsacen luomuviinituotannon pioneeri.
Viinitila sijaitsee noin 15 km Colmarista pohjoiseen, lähellä kuuluisaa Haut-Koenigsbourgin linnaa.
Viinitarhat sijaitsevat Bergheimissa ja Rorschwihrissa tummalla kalkkimaisella maaperällä, oligoseeniaikaisella marlipohjalla. Syvä, kivinen maaperä ja kaakkoon suuntautuvat rinteet ovat ideaalinen yhdistelmä viininvijelyyn. Viinit valmistetaan orgaanisten ja biodynaamisten menetelmien mukaisesti HVE-vastuullisuus huomioiden. Viinit sopivat myös vegaaneille. Vain luonnolliset yrttivalmisteet, piidioksidi, kortekeitteet…
Chardonnayn lisäksi Pinot Blancia ja Pinot Noiria sisältävä crémant on valmistettu perinteisellä menetelmällä, jossa kuplakäyminen tapahtuu pulloissa ja viinin annetaan kypsyä 9kk ajan ennen hiivasakan poistoa ja 8 gramman sokerilisäystään.
Vaaleankeltainen kuohuviini tuoksuu kutsuvan hedelmäiselle: siitä voi aistia mm. keltaista omenaa, persikkaa, kypsää sitruunaa, papaijaa sekä autolyysista kertovaa lempeää keksimäistä paahteisuutta. Suussa kuiva ja raikkaan hapokas, mousseltaan eloisa, mutta hedelmäisyytensä ansiosta lempeä viini toistaa tuoksun aromit. Harmoninen kokonaisuus sopii nautittavaksi sellaisenaan, mutta täydentää juhlien pikkusuolaiset tai kevyet vaaleat kalat ja höyrystetyt vihannekset.