Franck Millet Sancerre

Elegantti, mineraalinen ja tiivis sancerre, joka kruunaa laatuaterian.

Franck ja Betty Millet ovat viljelleet 23 hehtaarin viinitilaansa Sancerren kalkkipitoisilla kukkuloilla vuodesta 1991 lähtien. Tähdätessään korkealaatuisiin, kasvupaikkaansa ilmentäviini viineihin tärkein osa työstä tapahtuu viinitarhoilla. Köynnös on houkuteltava kasvattamaan juuriaan alaspäin vanhan merenpohjan fossiileja sisältävään maaperään ja satomäärää rajoitettava, jotta rypäleiden sisältö olisi mahdollisimman tiivistä. Kasvien terveys on erityisen tärkeää viineissä, joiden tyyli nojaa lajikkeen aromaattisiin ominaisuuksiin.

 Milletit käyttävät viinit viilennetyissä terästankeissa erityisen hitaasti, Sauvignon Blanc -lajikkeen aromikkuutta korostaen. Maitohappobakteerien ei anneta muuntaa viinin luonnollisen rapeaa hapokkuutta, mutta suutuntumaa on lisätty sekoittamalla viiniä sakkansa päällä 3-5 viikon ajan ennen kevyttä filtteröintiään ja pullotustaan.

 Viinin elegantti aromimaailma antaa tilaa herkillekin ruoille kuten vaalealle höyrytetylle kalalle ja uusille perunoille, mutta ryhdikkään rakenteensa ansiosta kantaa tuhdimmatkin elementit, kuten vuohenjuuston.

 

Kestävän kehityksen sertifikaatti

Kasvuympäristö

Noin 500km nykyisestä meren rannasta sisämaahan päin, Loire-joen mutkassa sijaitseva Sancerre on eräs maailman arvostetuimpia viinialueita. Muinaisia merenelävien jäännöksiä sisältävä maaperä tuottaa viinirypäleisiin huomattavaa mineraalisuutta, joka yhdessä elegantin aromikkuuden ja hapokkaan ryhdikkyyden kanssa tekevät Sauvignon Blanc -viineistä erittäin haluttuja. Itseasiassa viinien kysyntä ylittää usein tarjonnan, joten viinejä allokoidaan – meidän onneksemme.

Valmistus

Valikoiduista Sauvignon Blanc -rypäleistä hellästi puristettu mehu on käynyt viineiksi viilennetyissä terästankeissa 7-10 viikon ajan. Viinin malolaktinen käyminen on estetty, mutta alkoholikäymisen jälkeen viiniä on sekoitettu sakkansa päällä 3-5 viikon ajan suutuntuman lisäämiseksi. Ennen pullotustaan viini on filtteröity kevyesti.

Väri

Vaalean keltainen

Tuoksu

Runsas, kutsuvan valkoherukkainen, kalkkikivinen, vihreää omenaa, persikkaa, kevään uutta ruohoa

Maku

Kuiva, nostattavan hapokas, tuntuvan mineraalinen, keskitäyteläinen, suutuntumaltaan ryhdikäs mutta pyöreän hedelmäinen, tiivis, elegantti, pitkä

Ruokasuositus

Höyrytetty järvisiika uusilla perunoilla, kampasimpukat kevätsipuli-voikastikeessa, vuohenjuustosalaatti, katkarapu skagen

Aperitiivi
Äyriäiset
Juusto
Kala
Maa
Ranska
Alue
Loire
Tuottaja
Domaine Franck Millet
Appellaatio
AC Sancerre
Rypälelajike
100 % Sauvignon Blanc
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
2,50 g/l
Happopitoisuus
4,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Domaine Franck Millet Sancerre
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »