Kasvuympäristö
Noin 500km nykyisestä meren rannasta sisämaahan päin, Loire-joen mutkassa sijaitseva Sancerre on eräs maailman arvostetuimpia viinialueita. Muinaisia merenelävien jäännöksiä sisältävä maaperä tuottaa viinirypäleisiin huomattavaa mineraalisuutta, joka yhdessä elegantin aromikkuuden ja hapokkaan ryhdikkyyden kanssa tekevät Sauvignon Blanc -viineistä erittäin haluttuja. Itseasiassa viinien kysyntä ylittää usein tarjonnan, joten viinejä allokoidaan – meidän onneksemme.
Valmistus
Valikoiduista Sauvignon Blanc -rypäleistä hellästi puristettu mehu on käynyt viineiksi viilennetyissä terästankeissa 7-10 viikon ajan. Viinin malolaktinen käyminen on estetty, mutta alkoholikäymisen jälkeen viiniä on sekoitettu sakkansa päällä 3-5 viikon ajan suutuntuman lisäämiseksi. Ennen pullotustaan viini on filtteröity kevyesti.
Väri
Vaalean keltainen
Tuoksu
Runsas, kutsuvan valkoherukkainen, kalkkikivinen, vihreää omenaa, persikkaa, kevään uutta ruohoa
Maku
Kuiva, nostattavan hapokas, tuntuvan mineraalinen, keskitäyteläinen, suutuntumaltaan ryhdikäs mutta pyöreän hedelmäinen, tiivis, elegantti, pitkä
Ruokasuositus
Höyrytetty järvisiika uusilla perunoilla, kampasimpukat kevätsipuli-voikastikeessa, vuohenjuustosalaatti, katkarapu skagen
Aperitiivi Äyriäiset Juusto Kala
- Maa
-
Ranska
- Alue
-
Loire
- Tuottaja
-
Domaine Franck Millet
- Appellaatio
-
AC Sancerre
- Rypälelajike
-
100 % Sauvignon Blanc
- Alkoholipitoisuus
-
12,50 %
- Sokeripitoisuus
-
2,50 g/l
- Happopitoisuus
-
4,50 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Kierrekapseli
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Domaine Franck Millet Sancerre