Sulje

Heritage Saint Mont Red

Plaimont koostuu yli 800 viininviljelijäperheestä, joilla on kaikilla yhteinen tahtotila: kehittää omaa kotiseutuaan. Yhteisöllisyys kulkee heidän toimintansa ohjenuorana eikä rajoitu pelkästään tietotaidon jakamiseen viinin viljelyssä tai valmistuksessa: Plaimont tukee mm. paikallisia musiikkifestivaaleja, kulttuurishistoriallisten rakennusten kunnostustöitä, viiniturismin edistämistyötä ja paikallisten alkuperäislajikkeiden tutkimusta ja konservointia. Yhdessä he ovat mm. nostaneet AOC Saint Mont -viinialueen uuteen nousuun. Toisin kuin suuryritys, joka ostaa rypäleitä useilta pienviljelijöiltä ja siksi väistämättä tasapäistää yksilöllisiä tuottajia, Plaimont pyrkii teroittamaan kunkin terroirin identiteettiä.

Viinin valmistus: Tannat, Cabernet Sauvigon ja Pinenc –rypäleet on kaikki poimittu omassa optimaalisessa aikataulussaan ja vinifioitu erikseen 24 tunnin kylmämaseraation jälkeen. Malolaktinen käyminen on tapahtunut luonnollisesti, jonka jälkeen viinit on sekoitettu ja lopputuloksen viimeistelemiseksi niiden on annettu levätä suurissa terästankeissa vuoden ajan, primääriä hedelmäisyyttä vaalien.

Väri: Rubiininpunainen

Tuoksu: Viini tuoksuu kypsän hedelmäiselle tarjoillen luumua, mustaherukkaa ja maltillista mausteisuutta.

Maku: Kuiva, runsas makumaailma on tasapainoinen ja rouhean tanniininen.

Ruokasuositus: Hyvä kumppani rouheille liharuoille sekä ratatouillelle.

Maahantuoja: Red Bev
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AOC Saint Mont
Tuottaja: Plaimont Producteurs
Alkoholipitoisuus: 14%
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Tannat, Cabernet, Sauvignon Pinenc
Valikoima: ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Vuonna 1979 kolmen viinitilaa Plaisance, Aignan ja Saint-Mont Gers yhdistivät voimansa ja nimesi kollektiivinsa Plaimontiksi joka on lyhenne tuottajien nimistä. Plaimontin alue on tunnettu upeista linnoistaan ja mahtavasta maaperästä joka taas takaa laadukkaan laadun Plaimontin viineissä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »