Sulje

Lunar Apogé Côtes du Rhône 2018

Sisarukset Fabien ja Magali johtavat yhdessä 4. sukupolven perhetilaansa Roquemauressa Côtes du Rhônen viinialueella. Heidän viinitarhojaan on hoidettu jo pitkään luonnonmukaisesti: heidän isänsä ansaitsi luomusertifikaatin jo vuonna 1997 ja sisarusten johdolla tila muutettiin täysin biodynaamiseksi. Vuonna 2009 Demeter-sertifioitu tila kukoistaa, ja viinien persoonallinen laatu kertoo kasvien hyvinvoinnista.

Aavistuksen tiileen taittavan punaviinin tuoksu on runsas ja rehevän maalaismainen: Siitä voi aistia kirsikkaa, orvokkia, lakritsia, mustapippuria, keitettyjä vihanneksia ja nahkaa.  Suussa kuiva viini jatkaa runsaan mutta hellän marjaisella maulla, jota elävöittävät miellyttävä hapokkuus ja maltilliset kypsät tanniinit. Keskitäyteläinen kokonaisuus on persoonallinen ja tasapainoinen: luonteikas maalaismaisen herttainen viini, josta teollinen kliininen tuotanto on kaukana.

Viinin valmistus: Luonnonhiivoin käyneet Grenache (50%), Syrah (25%), Mourcedre (15%) ja Cinsault (10%) muodostavat yhdessä muhevan maanläheisen kokonaisuuden

Väri: Tiilenpunainen

Tuoksu: Tuoksussa kirsikkaa, orvokkia, lakritsia, mustapippuria, keitettyjä vihanneksia ja nahkaa

Ruokasuositus: Lihapiirakat, lihaisat pastat, sienirisotot ja haudutetut lihapadat.

Maahantuoja: Red Bev
Maa: Ranska
Tuottaja: Domaine des Carabiniers
Alkoholipitoisuus: 13%
Sokeripitoisuus: 3.0g/l
Happopitoisuus: 5.0g/l
Korkki: Luonnonkorkki
Alkohinta: 14.99
Alkon tuotenumero: 451227
Valikoima: alkovalikoima, ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Leperchoisin perhe viljelee ja valmistaa viinejä 4. sukupolvessa Rhonen jokilaaksossa. Alun perin Italiasta 1910-luvulla emigroitunut perhe aloitti täysin tyhjältä pöydältä Ranskassa, ja heidän toimintaansa leimaa edelleen kunnioitus käsityötä ja luontoa kohtaan. Heidän viineilleen on suotu lukuisia sertifikaatteja kuten Ecocert, Biosuisse, Luomu ja biodynaaminen Demeter.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »