Sulje

Plaimont Sauvignon

Plaimont Sauvignon

Vaalean vihertävänkeltainen viini tuoksuu Sauvignon Blancille ominaisesti runsaan yrttiselle. Herukanlehtien lisäksi siitä voi aistia kevään ruohoa, nuorta raparperia, vihreää omenaa ja sitruunaa. Suussa kuiva mutta runsas ja suunmyötäinen: runsasta hapokkuutta pyöristää aavistus jäännössokeria, ja hedelmäisyys on verrattain kypsää pohjoisempiin lajitovereihinsa verrattuna.

Plaimont Sauvignon viini voitti pronssia Vuoden Viinit 2018 kilpailuissa eikä ihme: kyseessä on puhdas, tasapainoinen ja tyypillinen sauvingon blanc erinomaisessa hinta-laatusuhteessa! Oivallinen kumppani kevyille kala- ja kasvisruoille, erityisesti yrttilisukkeiden kera.

Tuoksu: Herukanlehtien lisäksi voi aistia kevään ruohoa, nuorta raparperia, vihreää omenaa ja sitruunaa

Maku: Hapokas, herukanlehtinen, raparperihilloinen, kevyen sitruksinen

Makuprofiili: Vivahteikas & ryhdikäs

Ruokasuositus: Kevyemmät kalaruoat ja salaatit

Käyttövinkki: Erinomainen aperitiivi.

Maahantuoja: Red Bev
Maa: Ranska
Tuottaja: Plaimont Producteurs
Sokeripitoisuus: 5
Happopitoisuus: 6.1
Pullokoko: 0.75
Korkki: Kierrekorkki
Alkohinta: 9.4
Alkon tuotenumero: 520597
Rypäleet: Sauvignon
PalPa: Palpa
Valikoima: alkovalikoima

Tuottajan tiedot

Vuonna 1979 kolmen viinitilaa Plaisance, Aignan ja Saint-Mont Gers yhdistivät voimansa ja nimesi kollektiivinsa Plaimontiksi joka on lyhenne tuottajien nimistä. Plaimontin alue on tunnettu upeista linnoistaan ja mahtavasta maaperästä joka taas takaa laadukkaan laadun Plaimontin viineissä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »