Sulje

Prado Rey Gran Reserva 2009

Prado Rey Gran Reserva 2009 – harvinaisuus Ribera del Duerosta

Saimme pienen erän harvinaista viiniä, jota tuotetaan vain hienoimpina vuosina. Itseasiassa ennen vuosikertaa 2009 kyseinen single vineyard eli tarhaviini on ilmestynyt ainoastaan vuosina 1999 ja 2004!

Suuri viini, joka on ehtinyt aikuiseen ikään!

Viinin valmistus: Niukka satomäärä takaa rypäleiden tiiviin laadun, ja kyseistä viiniä varten jokainen terttu on valikoitu käsin. 95% Tempranilloa, 3% Cabernet Sauvignonia ja 2% Merlot’a sisältävä viini on kypsynyt ranskalaisissa tammitynnyreissä 24 kuukauden ajan ennen pullotustaan.

Väri: syvä, reunoiltaan jo tiilen värinen

Tuoksu: viini tuoksuu runsaan marjaisalle ja kehittyneelle: ylikypsän kirsikan ja karhunvatukan lisäksi siitä voi aistia kuivunutta vadelmaa ja mustikkaa, puun kaarnaa, keitettyä luumua, balsamicoa, viiliä, paahteisuutta, horsmaa, märkiä lehtiä…

Maku: suussa kuiva ja edelleen hapokas viini on muhkea ja moniulotteinen kuten tuoksukin. Tanniinit ovat iän myötä pehmenneet, mutta kuivattavat edelleen mukavasti ikeniä jättäen suuhun kuivuneiden marjojen yrttisen fiiliksen.

Makuprofiili: Roteva & voimakas

Maahantuoja: Red Bev
Maa: Espanja
Tuotantoalue: Do Ribera del Duero
Tuottaja: Bodegas Pradorey
Alkoholipitoisuus: 15%
Sokeripitoisuus: 2.0g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkohinta: 39.99
Alkon tuotenumero: 437477
Valikoima: alkovalikoima

Tuottajan tiedot

Bodegas PradoRey -tarha sijaitsee 813m merenpinnan yläpuolella Duero -joen yläjuoksulla, jossa rypäleet nauttivat mannermaisen ilmaston lämpötilavariaatioista.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »