Saint Mont’n apellaatio levittaytyy Pyreneiden vuoriston juureen. Saint Montin luostarin dokumenttien mukaan Benediktiinimunkkien tiedetään viljelleen ja valmistaneen erinomaisia viinejä jo 1000-luvulla. Viileä ja kostea kevät antaa aikaa rypäleille kypsyä täyteen potentiaaliinsa vasta kuuman ja kuivan kesän päätteeksi.
Lounais-Ranska, AOC Saint Mont
Gros Manseng, Petit Courbu ja Arrufiac – rypäleet on kerätty kolmelta eri tarhalta, ja suutuntuman lisäämiseksi Gros Mansengin on annettu kylmämaseroitua 6-8 tuntia ennen käyttämistään viiniksi. Rypälelajikkeiden sekoittamisen jälkeen viinin on annettu levätä 4-5 kuukautta ennen pullotustaan.
Oljenkeltainen
Tuoksu on raikkaan sitruksinen, keltaisten hedelmien aromit sekoittuvat hieman hasselpähkinäisiin aromeihin.
Suussa kuiva mutta erittäin hedelmäinen viini on raikkaan hapokas mutta helposti lähestyttävä.
Varsin runsas olemus parittaa hyvin runsaan merellisen tai kasvisruoan.