Sulje

Heritage Saint Mont Blanc

Saint Mont’n apellaatio levittaytyy Pyreneiden vuoriston juureen. Saint Montin luostarin dokumenttien mukaan Benediktiinimunkkien tiedetään viljelleen ja valmistaneen erinomaisia viinejä jo 1000-luvulla. Viileä ja kostea kevät antaa aikaa rypäleille kypsyä täyteen potentiaaliinsa vasta kuuman ja kuivan kesän päätteksi.

Viinin valmistus: Gros Manseng, Petit Courbu ja Arrufiac – rypäleet on kerätty kolmelta eri tarhalta, ja suutuntuman lisäämiseksi Gros Mansengin on annettu kylmämaseroitua 6-8 tuntia ennen käyttämistään viiniksi. Rypälelajikkeiden sekoittamisen jälkeen viinin on annettu levätä 4-5 kuukautta ennen pullotustaan.

Väri: Oljenkeltainen

Maku: Suussa kuiva mutta erittäin hedelmäinen viini on raikkaan hapokas mutta helposti lähestyttävä.

Ruokasuositus: Varsin runsas olemus parittaa hyvin runsaan merellisen tai kasvisruoan.

Maahantuoja: Red Bev
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AOC Saint Mont
Tuottaja: Plaimont Producteurs
Alkoholipitoisuus: 13%
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Gros Manseng, Petit, Courbu Arrufiac
Valikoima: ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Vuonna 1979 kolmen viinitilaa Plaisance, Aignan ja Saint-Mont Gers yhdistivät voimansa ja nimesi kollektiivinsa Plaimontiksi joka on lyhenne tuottajien nimistä. Plaimontin alue on tunnettu upeista linnoistaan ja mahtavasta maaperästä joka taas takaa laadukkaan laadun Plaimontin viineissä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »