Sulje

Sauvignon de Seguin

Bordeaux’n viinejä ei äkkiseltään yhdistäisi kesään, sillä ensimmäisenä alueesta tulevat mieleen tiukan tanniiset punaviinit. Kuitenkin kymmenesosa alueen tuotannosta on raikasta valkoviiniä, joka sopii kesäisille ruokalajeille mitä mainioimmin. Aiemmin Bordeaux Blancit tehtiin Sauvignon Blancista ja Semillonista terästettynä Muscadellella, mutta nykyään myös puhtaat lajikeviinit ovat yleistyneet. Ne voidaan tehdä joko pelkästään terästankeissa tai viimeistellä muutaman kuukauden tammitynnyrikypsytyksellä. Sauvignon de Seguin on parhaimmillaan nuorena nautittuna.

 

Viinin valmistus: Sauvignon de Seguin on nimensä mukaisesti sataprosenttinen Sauvignon Blanc, joka on tehty kokonaan lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa. Viini on käynyt verrattain korkeassa, 18 asteen lämpötilassa valikoitujen hiivojen kanssa ja valmista viiniä on säilytetty kolme kuukautta hiivasakkojen päällä.

Kasvuympäristö: Valkoviinien valta-alueella Entre Deux Mersissä maaperässä on niin kalkkipitoista savea, soraa kuin kevyempiä, hiekkapitoisia maa-aineksiakin.

Väri: Hennon sitruunankeltainen

Tuoksu: Raikas sitruksinen

Maku: : kuiva, pirteän hapokas. Sitruunainen, kypsää hedelmää, kuten ananasta ja persikkaa. Jälkimaussa tuntuu greippiä ja häivähdys mineraalisuutta. Suutuntuma on runsas, jopa öljyinen

Makuprofiili: Pirteä & hedelmäinen

Ruokasuositus: aperitiiviksi, seurusteluun, salaattien ja kylmien kala- ja äyriäisruokien seuraksi sekä risotolle

Maa: Ranska
Tuotantoalue: Bordeaux
Tuottaja: Chateau de Seguin
Alkoholipitoisuus: 12%
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkohinta: 12.3
Alkon tuotenumero: 902877
Rypäleet: Sauvignon Blanc
Valikoima: alkovalikoima

Tuottajan tiedot

Tuottajan Château de Seguinin viinejä on ollut Alkossa myynnissä jo vuodesta 1986. Viinit tuotetaan Ranskan Bordeaux’ssa, Entre-deux-Mers aluellaa Bordeauxin kaupungin ja Saint-Emiljonin kylän puolessa välissä. Viinitilalla on viljelty viinejä jo niin aikaisin kun 700-luvulla erinomaisen sijainnin ja maaperän ansiosta. Bruno Mottet perheineen omistama Château de Seguinin viinitila on kooltaan yli 250 hehtaaria. Mottet perhe on restauroineet Château de Seguinin kartanorakenukset ja tuonut puitkäperinteiselle tuottajalle uusinta viinintuotto teknikkaa ja teknologiaa kunnioittaen perinteitä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »