Pehmeä ja moniulotteinen aperitiivi, perinteinen Napoleonien ajan pastis
Pastiksella on pitkät perinteet – niin myös Lemercier’n veljesten nimeä kantavalla tislaamolla, joka perustettiin vuonna 1811 suosittujen kylpyläkaupunkien läheisyyteen Vogeesien vuoriston länsipuolelle. Sijainti ei ollut sattumaa, sillä Napoleonien aikaan ylimystön suosiossa olivat niin kylpylät kuin laadukkaat absinttia sisältävät aperitiivitkin.
Pastis 1811 on todellinen Perinteinen Pastis isolla P:llä. Sen herkkä, moniulotteinen aromimaailma ja suuntäyteinen pehmeys yhdistettynä yrttiseen raikkauteen on osoitus sukupolvien myötä kertyneestä tislaustaidosta. Tarkoin varjeltu resepti sisältää mm. absinttia eli koiruohoa, pujoa, katkerokasveja, lakritsijuurta ja tähtianista. Kasvien aromit on uutettu tisleeseen joko liottamalla tai tislauksen yhteydessä (tietyssä lämpötilassa) höyrystäen. Lopullisen blendin on annettu asettua 9 kuukauden ajan ennen pullotustaan.
Sellaisenaan keskisyvä sipulin kuoren värinen, veteen laimennettuna samea sitruunan keltainen pastis tuoksuu huumavan yrttiseltä: anista, lakritsia, sitruunaruohoa ja kukkivia yrttejä… Laimentamattomana hunajainen, laimennettuna raikas anis ja yrttisyys korostuvat. Suussa sellaisenaan voimakas mutta öljyisen pehmeä – laimennettaessa viileä raikkaus ja tuntuvat katkerot ottavat aluksi vallan, mutta jälkimaussa vivahtelevat myös hellävaraiset kukkean hunajaiset aromit. Molemmissa olomuodoissaan pastis on aito ja elegantti. (Teollisten pastisten pistävyys loistaa poissaolollaan.)
Tarkoin varjeltu resepti sisältää mm. absinttia eli koiruohoa, pujoa, katkerokasveja, lakritsijuurta ja tähtianista. Kasvien aromit on uutettu tisleeseen joko liottamalla tai tislauksen yhteydessä (tietyssä lämpötilassa) höyrystäen. Lopullisen blendin on annettu asettua 9 kuukauden ajan ennen pullotustaan.
Sellaisenaan keskisyvä sipulin kuoren värinen, veteen laimennettuna samea sitruunan keltainen
Tuoksussa aistittavissa anis, lakritsi, sitruunaruoho ja kukkivat yrtit
Elegantti, voimakas, mutta pehmeä, yrttinen, hunajainen, moniulotteinen
Nautitaan aperitiivina, veteen laimennettuna tai sellaisenaan