Château Roubine Cuvée Premium Rosé

Provencale roseeviinin todellinen henki

Château Roubine on paitsi yksi Ranskan vanhimmista viinitiloista myös yksi niistä 23:sta, jotka vuonna 1955 ylennettiin Côtes des Provencen viinialueen ”Cru Classéeksi”. Linna tunnetaan 1300-luvulta lähtien, mutta sen viinien historia ulottuu vieläkin kauemmas: aikaan jolloin roomalaisten reitti kulki sen tarhojen halki.

Chateau Roubine Cuvée Premium Rosé 2022 on mestarillisesti valmistettu taideteos, joka on huolellisesti valmistettu ekologisesti viljellyistä rypäleistä.

Château Roubine on paitsi yksi Ranskan vanhimmista viinitiloista myös yksi niistä 23:sta, jotka vuonna 1955 ylennettiin Côtes des Provencen viinialueen ”Cru Classéeksi”. Châteaun linna tunnetaan 1300-luvulta lähtien, mutta sen viinien historia ulottuu vieläkin kauemmas: aikaan jolloin roomalaisten reitti kulki sen tarhojen halki.

 Château Roubine on yksi 18 Provencen alueen viinitilasta, joka on luokiteltu “Cru Classéksi”

 Välimeren ja Alppien luonnonihmeiden välissä sijaitsee kolmas, ihmisen kädenjäljen ”ihme”; Provencen viinitarhat. Sen häikäisevät, auringonpaisteessa kylpevät viiniköynnökset ulottuvat 200 kilometrin matkalla aina Varin, Bouches-du-Rhônen ja osan Alpes-Maritimesin alueiden läpi. Henkeäsalpaavat maisemat kylpevät eteläisen auringonpaisteen alla ja kulkiessasi viiniköynnösten lomassa leijailee ilmassa loman tunne – tämä varmasti selittää, miksi siellä kasvavat rypäleet ovat niin upeita ja viinit niin herkullisia.

 Kypsytyspotentiaali 3 vuotta

90p. - Wine Enthusiast

Luomu

Kasvuympäristö

Château Roubinen viiniviljelmät, joita reunustavat männyt ja tammet, sijaitsevat Varin sydämessä Verdonin ja Välimeren välissä. Tilalla viljeltävät 13 rypälelajiketta, luonnollinen vedenpoisto (roubine tarkoittaa "puroa" provencen kielellä), ihanteellinen itä-länsi-suuntautuminen ja savi-kalkkikivimaaperä, vaikuttavat kaikki siihen, että olosuhteet ovat erinomaiset korkealaatuisten viinien tuotantoon.

Valmistus

Chateau Roubine Cuvée Premium on mestarillisesti valmistettu taideteos, joka on huolellisesti valmistettu ekologisesti viljellyistä rypäleistä. Yöllisten rypäleidenkorjuujen jälkeen luomuviljeltyjen rypäleet puristetaan heti saapuessaan kellariin. Lajikkeet käytetään erikseen. Lämpötila pidetään 15–16 °C:ssa, kylmän selkeytyksen jälkeen. Sekoitus muodostetaan maistelujen perusteella etsimällä eri lajikkeiden optimaalinen yhdistelmä. Viini suodatetaan luonnollisesti ja pullotetaan sen jälkeen.

Väri

Kauniin vaaleanpunainen

Tuoksu

Raikas, tasapainoinen, kumkvatti, kirsikkakukka, passio hedelmä

Maku

Vadelmainen, metsämansikkainen, kevyen persikkainen, mineraalinen

Ruokasuositus

Risotto, kana, lihaleikkeleet, kasvisruoka, simpukat, osterit

Kana
Kasvis
Maa
Ranska
Alue
Provence
Tuottaja
Château Roubine
Appellaatio
AC Cotes de Provence
Rypälelajike
Grenache 35%, Cinsault 35%, Mourvedre 10%, Syrah 10%, Tibouren 5%, Rolle 5%
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
0,93 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »