Château de Fesles Cremant Loire

Kuplivaa erinomaisuutta!

Château de Fesles rakennettiin 1000-luvulla Loiren laakson ja Layon-joen varrelle. Châteaun viinitarha on peräisin samalta aikakaudelta, ja viinitalon arkistoissa Bonnezeaux'n viinitarha mainitaan jo vuonna 1055 Gué du Bergen munkkien toimesta. 1100-luvulla Anjoun kreivi, Henri Plantagenet II, nousi Englannin valtaistuimelle ja otti tehtäväkseen edistää Anjoun -viinialueen viinikauppaa. Vuosisatojen ajan Chateau de Feslesin omistajat ovat olleet aatelisperheitä, jotka ylläpitävät Châteauta ja kehittävät viinitarhaa vähitellen.

 1800-luvun puolivälissä intohimoinen viinintekijäperhe Boivin osti Châteaun ja sen tilukset itselleen. Kolmen sukupolven ajan Boivin-perhe kärsi monista vastoinkäymisistä, mukaan lukien viinikirvasta, mikä johti viininvalmistustekniikoiden ja viinitarhojen parantamiseen sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Kiinteistö kunnostettiin kokonaisuudessaan vuonna 1991 sen silloisen omistajan, herra Gaston Lenotren, pyynnöstä.

 Lopulta, tuhat vuotta perustamisensa jälkeen, tämä ainutlaatuinen ja huomattava 50 hehtaarin tila keskittyy luomuviljelyyn siirtymiseen nykyisen omistajansa, Helfrichin perheen, toimesta.

Château de Feslesin asiantuntemus ja maaperän ainutlaatuiset olosuhteet yhdistyvät tässä Château de Fesles Crémant de Loire viinissä. Crémant de Loire -viinien valmistukselle on tiukat säädökset. Château de Fesles Crémant de Loire valmistetaan perinteisellä menetelmällä. Uudelleenkorkituksen jälkeen viini käy toisen kerran pullossa, minkä jälkeen se asetetaan vaakasuoraan puuräkeille, joilla se saa kypsyä vähintään kolmetoista kuukautta.

Kasvuympäristö

Saviliuskeet ja fylliitit.

Valmistus

Käsin poimittu, ensimmäinen käyminen ruostumattomissa terästankeissa, toinen käyminen 13 kuukauden ajan pullossa.

Väri

Loistava väri, hienoisella hopeisella hohteella ja pienillä säännöllisillä kuplilla.

Tuoksu

Tuoksussa voi havaita sitrushedelmien, eksoottisten hedelmien ja kukkaisten sävyjen aromeita.

Maku

Elegantti, raikas ja tiivis. Hienot kuplat.

Ruokasuositus

Täydellinen aperitiivina, sopii myös hyvin jälkiruokien pariksi, kuten tarte tatinille.

Aperitiivi
Makea
Seurustelu
Maa
Ranska
Alue
Loire
Tuottaja
Château de Fesle
Appellaatio
AC Cremant De Loire
Rypälelajike
Chenin Blanc, Cabernet Franc
Alkoholipitoisuus
12,00 %
Sokeripitoisuus
5,10 g/l
Happopitoisuus
5,33 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »