Château de Fesles Bonnezeaux

Symboli Anjoun viinialueelle

Château de Fesles rakennettiin 1000-luvulla Loiren laakson ja Layon-joen varrelle. Châteaun viinitarha on peräisin samalta aikakaudelta, ja viinitalon arkistoissa Bonnezeaux'n viinitarha mainitaan jo vuonna 1055 Gué du Bergen munkkien toimesta. 1100-luvulla Anjoun kreivi, Henri Plantagenet II, nousi Englannin valtaistuimelle ja otti tehtäväkseen edistää Anjoun -viinialueen viinikauppaa. Vuosisatojen ajan Château de Feslesin omistajat ovat olleet aatelisperheitä, jotka ylläpitävät Châteauta ja kehittävät viinitarhaa vähitellen.

 1800-luvun puolivälissä intohimoinen viinintekijäperhe Boivin osti Châteaun ja sen tilukset itselleen. Kolmen sukupolven ajan Boivin-perhe kärsi monista vastoinkäymisistä, mukaan lukien viinikirvasta, mikä johti viininvalmistustekniikoiden ja viinitarhojen parantamiseen sekä liiketoiminnan kehittämiseen. Kiinteistö kunnostettiin kokonaisuudessaan vuonna 1991 sen silloisen omistajan, herra Gaston Lenotren, pyynnöstä.

 Lopulta, tuhat vuotta perustamisensa jälkeen, tämä ainutlaatuinen ja huomattava 50 hehtaarin tila keskittyy luomuviljelyyn siirtymiseen nykyisen omistajansa, Helfrichin perheen, toimesta.

 Layon-joen läheisyys nostaa aamuisia sumuja, jotka edistävät Botrytis-nimisen "jalohomeen" kehittymistä. Tuuli puolestaan edistää rypäleiden kuivumista. Nämä erityispiirteet ovat olennaisia Bonnezeaux'n huippuviinin tuotannolle. Tasapainoisen olemuksensa myötä viini säilyy jopa 20 vuotta.

 Kultametalli, Prix Plaisir Bettane & Desseauve in 2021

Kasvuympäristö

Anjou, Loire. Mäen rinteellä on saviliusketta ja fylladiittia

Valmistus

Rypäleiden optimaalisen konsentroitumisen saavuttamiseksi, tilalla hyödynnetään useita erittäin tarkkoja ”tris” -vaiheita viiniköynnöksissä. Ihanteellinen sato koostuu 50 % botrytis-homeisista rypäleistä ja 50 % kuivuneista rypäleistä. Pitkän puristuksen (jopa 8 tuntia) jälkeen seuraa perinteinen viininvalmistus, ja viini kypsyy 400 litran tammitynnyreissä 10–15 kuukauden ajan. Sadonkorjuu: 1. lokakuuta - 6. marraskuuta 2015. Viimeinen "tris" oli laadullisesti paras, suuria ja erittäin tiiviitä terttuja.

Väri

Syvän keltainen, oransseilla sävyillä

Tuoksu

Erittäin tiiviitä, makeiden hedelmien (viikuna, kvitteni, päärynä) tuoksuja. Hienoisesti paahdettu ja pippurinen.

Maku

Maku on pehmeä, suurella aromaattisella pysyvyydellä. Se on elegantti ja vahva. Viimeistely on raikas, hennon sitruunantuoksuinen.

Ruokasuositus

Kalaa "Beurre-Blanc" -kastikkeella, paistettua hanhenmaksaa, sinihomejuustoa, Tarte Tatinia. Tarjoilulämpötila: 12°C

Juusto
Kana
Maa
Ranska
Alue
Loire
Tuottaja
Château de Fesle
Appellaatio
AC Bonnezeaux
Rypälelajike
Chenin
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
156,52 g/l
Happopitoisuus
7,84 g/l
Pullokoko
0,5 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »