Château Roubine Cuvée Premium Rouge

Voimakas Provencen "Cru Classé" punaviini

Château Roubine on paitsi yksi Ranskan vanhimmista viinitiloista myös yksi niistä 23:sta, jotka vuonna 1955 ylennettiin Côtes des Provencen viinialueen ”Cru Classéeksi”. Châteaun linna tunnetaan 1300-luvulta lähtien, mutta sen viinien historia ulottuu vieläkin kauemmas: aikaan jolloin roomalaisten reitti kulki sen tarhojen halki.

Château Roubine on yksi 18 Provencen alueen viinitilasta, joka on luokiteltu “Cru Classéksi”.

 Välimeren ja Alppien luonnonihmeiden välissä sijaitsee kolmas, ihmisen kädenjäljen ”ihme”; Provencen viinitarhat. Sen häikäisevät, auringonpaisteessa kylpevät viiniköynnökset ulottuvat 200 kilometrin matkalla aina Varin, Bouches-du-Rhônen ja osan Alpes-Maritimesin alueiden läpi. Henkeäsalpaavat maisemat kylpevät eteläisen auringonpaisteen alla ja kulkiessasi viiniköynnösten lomassa leijailee ilmassa loman tunne – tämä varmasti selittää, miksi siellä kasvavat rypäleet ovat niin upeita ja viinit niin herkullisia.

 Viinin kypsytyspotentiaali on 7 vuotta.

Luomu
Vihreä valinta

Kasvuympäristö

Château Roubinen viiniviljelmät, joita reunustavat männyt ja tammet, sijaitsevat Varin sydämessä Verdonin ja Välimeren välissä. Tilalla viljeltävät 13 rypälelajiketta, luonnollinen vedenpoisto (roubine tarkoittaa "puroa" provencen kielellä), ihanteellinen itä-länsi-suuntautuminen ja savi-kalkkikivimaaperä, vaikuttavat kaikki siihen, että olosuhteet ovat erinomaiset korkealaatuisten viinien tuotantoon.

Valmistus

Chateau Roubine Cuvée Premium Rouge on mestarillisesti valmistettu taideteos, joka on huolellisesti valmistettu ekologisesti viljellyistä rypäleistä. Rypäleiden keruu ja viininvalmistus tehdään lajikekohtaisesti. Rypäleiden murskauksen jälkeen niitä käytetään kypsennysastiassa 20 päivän ajan 25°C lämpötilassa, mikä antaa viinille sen koko rakenteen. Luonnollinen käyminen alkaa paikallisista hiivoista. Malolaktisen käymisen valmistuttua viinit sekoitetaan ja niitä kypsytetään terästankeissa 1–3 vuoden ajan.

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Hedelmäinen metsämarjakompotti, kirsikka, mustikka, mustaherukka

Maku

Marjainen, mausteinen, tumman kirsikkainen, suklainen

Ruokasuositus

Grilliruoka, lammas, mausteiset ja lihaisat makkarat, pataruoka

Juusto
Liha
Makea
Maa
Ranska
Alue
Provence
Tuottaja
Château Roubine
Appellaatio
AC Cotes de Provence
Rypälelajike
60% Syrah, 30% Grenache, 10% Cabernet Sauvignon
Alkoholipitoisuus
14,50 %
Sokeripitoisuus
1,00 g/l
Happopitoisuus
4,70 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Chateau Roubine Premium Rouge
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »