Calvet Crémant de Loire Extra Sec

Moderni puolikuiva Crémant trendikkäältä Loiren laakson alueelta.

Rhonen Tain l’Hermitagessa viininviljelijäperheeseen vuonna 1799 syntynyt Jean Marie Calvet oli vasta 19-vuotias, kun hän päätti alkaa valmistaa viiniä omalla nimellään. Hän matkusteli pitkin Ranskan viinialueita opiskellen; ja vaikka hän asettuikin itse Bordeaux’hon, oli hänen kiinnostuksensa eri alueiden omalaatuisiin tyyleihin kuin ennustus: Nykyään Calvet tuottaa viiniä useilla klassisilla apellaatioilla Alsacesta Etelä-Ranskaan ja Burgundista Loireen.

Loiren alue Ranskassa on tunnettu monipuolisista ja korkealaatuisista viineistään. Se ulottuu pitkin Loire-jokea. Loiren laakso saa kiitosta viileästä ilmastostaan, joka vaikuttaa viinien happamuuteen ja raikkauteen. Alueella on myös rikas historia ja viehättävät maisemat, mikä lisää sen houkuttelevuutta viininharrastajien keskuudessa.

Calvet Crémant de Loire Extra Sec on valmistettu perinteisellä menetelmällä (Méthode Traditionnelle), samalla menetelmällä kuin samppanja. Se on sekoitus useita rypäleitä: 60 % Chenin; 15 % Cabernet Franc, 15 % Grolleau Noir, 4 % Chardonnay, 3 % Pinot Noir, 3 % Grolleau Gris.

Vihreä valinta
Ympäristövastuullinen pakkaus

Valmistus

Käsinkeruu. Perinteinen viininvalmistusmenetelmä: käyminen kontrolloidussa lämpötilassa säilyttäen kuohuviinin tuoreuden. Kun viini on pullotettu, toinen käyminen 11 kuukautta. Kestää ikääntymistä 5-6 vuotta.

Väri

Vaaleankeltainen

Tuoksu

Sitrushedelmäinen, luumuinen, mineraalinen

Maku

Kuiva, hapokas, aprikoosinen, keltaluumuinen, omenainen, kypsän sitruksinen, kevyen mantelinen, mineraalinen

Ruokasuositus

Seurustelu, äyriäiset, salaatit, itämainen ruoka, pikkusuolaiset.

Äyriäiset
Kala
Seurustelu
Maa
Ranska
Tuottaja
J. Calvet
Appellaatio
AOP Crémant de Loire
Rypälelajike
60% Chenin; 15% Cabernet franc, 15% Grolleau Noir, 4% Chardonnay, 3% Pinot noir, 3% Grolleau gris
Alkoholipitoisuus
12,00 %
Sokeripitoisuus
15,00 g/l
Happopitoisuus
6,00 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
Calvet Crémant de Loire Extra Sec
Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »